[ Annons ]

Illustration: Peab/Karin Petterssons arkitektbyrå
Publicerat 13 december, 2017

Peab sätter spaden i Gyllins trädgård

Malmö fortsätter växa. Nu är det klart att Peab fyller de sista kvarteren i bostadsområdet Gyllins trädgård i stadsdelen Husie med både lägenheter och radhus.

Malmö stads tekniska nämnd har godkänt köpeavtal för fastigheten Katthult 1 i Malmöstadsdelen Husie. Här ska nu Peab bygga flerfamiljshus med cirka 80 lägenheter, 18 radhus och 2 parhus. Därefter anses bostadsområdet Gyllins trädgård vara färdigbyggt.

[ Annons ]

– Peab får möjlighet att utveckla det sista kvarteret i Gyllins trädgård, finalen på ett av de mest naturnära bostadsområdena i Malmö. Här finns en bra blandning av bostäder för olika behov, säger Julia Berglund, fastighetskontorets projektledare för Gyllins trädgård.

För att klara behoven byggs just nu ytterligare en skola och förskola i området. Parallellt med detta pågår även utveckling och anläggande av den 24 hektar stora Gyllins naturpark.

Detta är ett område som fram till 1970-talet drevs som en handelsträdgård. Namnet Gyllins trädgård har alltså fått leva vidare. En första detaljplan för området antogs 2007, tre år senare stod de första bostäderna klara för inflyttning.

– Det känns roligt och inspirerande att få fortsätta med utvecklingen av denna nya och spännande stadsdel i Malmös utkant, säger Martin Nerpin, distriktschef Peab Bostad.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]