[ Annons ]

Kerstin Danasten. Foto: Peab.
Publicerat 28 januari, 2021

Peab rekryterar presschef

Kerstin Danasten är ny presschef på Peab. Hon kommer närmast från rollen som kommunikationsrådgivare på Progress PR.

Kerstin Danasten kommer att arbeta med att utveckla koncernens medierelationer, både operativt och strategiskt.

Hon har arbetat med press och media i över 25 år i olika roller, bland annat som journalist på Affärsvärlden, Svenska Dagbladet och Aftonbladet. Hon har även varit presschef på EQT och SSAB, samt kommunikationschef på Addtech.

[ Annons ]

– Det känns väldigt roligt att få välkomna Kerstin till vårt kommunikationsteam. Peab gör varje dag fantastiska saker som på olika sätt bidrar till samhällsbygget, och vi vill ständigt bli bättre på att också visa upp det utåt. Kerstins långa och breda erfarenhet från nordisk media blir en viktig tillgång i det arbetet, säger Peabs kommunikationsdirektör Camila Buzaglo.

Kerstin Danasten tillträder sin tjänst den 1 februari och efterträder därmed Kajsa Jacobsson som går vidare till nya uppdrag utanför koncernen.

– Det är lätt att tycka om Peab. Som konsult har jag redan hunnit se prov på Peabs alla styrkor, som lagandan, närheten till det lokala och inte minst engagemanget i samhällets stora framtidsfrågor som klimat och jämställdhet. Att få bli en del av den kulturen och bidra till att öka omvärldens kunskaper om Peab känns både inspirerande och hedrande, säger Kerstin Danasten.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]