[ Annons ]

Ungefär så här tänker man sig att lokalen kan utformas. Foto: Peab
Publicerat 3 maj, 2021

Peab inkluderar coworking i boendet

I bostadsrättsprojektet Celsius i Göteborg kommer de boende få tillgång till en coworking-lokal i samma hus.

I Eriksbergs gamla varvsmiljöer bygger Peab nya lägenheter i ett 23 våningar högt hus. Redan innan pandemin fanns tankar på att erbjuda de boende plats för arbete i huset, men planerna har snabbats på under det senaste året. Konceptet är framtaget tillsammans med Birgitte Mordt på Semrén & Månson Arkitekter.

– Vad vi känner till finns det i dagsläget ingen motsvarighet till detta i närheten. Kontorshotell och liknande finns exempelvis i centrum men en coworking-lokal exklusivt för boende i samma hus – det tror jag vi är först med att erbjuda i Göteborg och något som de boende kommer uppskatta väldigt mycket, säger Johan Brandström, projektledare på Peab Bostad.

[ Annons ]

Coworking-lokalen blir cirka 50 kvadratmeter och byggs som ett öppet kontorslandskap med olika typer av arbetsplatser och utrustas med skjutdörrar i glas så att det enkelt går att dela upp lokalen.

Eftersom lokalen övergår i bostadsrättsföreningens ägo så kan de såklart välja att använda ytan på något annat sätt. Men Johan Brandström tror att behovet av att kunna boka upp plats för arbete eller möten i nära anslutning till hemmet är ett vinnande koncept.

Lokalen kommer när allt är klart att tillhöra bostadsrättföreningen och även fungera som samlingslokal under kvällar och helger. Brf Celsius kommer rymma nittiotalet bostadsrätter, en övernattningslägenhet samt coworking-lokalen.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]