[ Annons ]

Ett trygghetsboende med inglasad vinterträdgård ska byggas Kumla. Det är Peab som fått uppdraget av Kumla Bostäder.
Publicerat 8 december, 2011

Peab bygger trygghetsboende i Kumla

Ett trygghetsboende med inglasad vinterträdgård ska byggas Kumla. Det är Peab som fått uppdraget av Kumla Bostäder.

[ Annons ]

Behovet av fler trygghetsboenden är stort i Kumla. Det nya trygghetsboendet som Peab nu uppför omfattar 32 lägenheter och innehar de komponenter som krävs för ett modernt trygghetsboende där de boende kan leva och bo. Bland annat handlar det om utrymmen för måltider, samvaro, hobby och rekreation.

– Det blir en unik inglasad vinterträdgård utomhus som de boende kan nå från huset och umgås och utföra aktiviteter i oavsett väder och vind, säger Sven Ångman, arbetschef på Peab.

Trygghetsboendet kommer att bemannas med personal på vissa tider varje dag för att skapa kontakt med de boende, erbjuda gemensamma måltider och erbjuda kulturella aktiviteter.

– Bostäderna är planerade så att det är möjligt att bo kvar om man får en funktionsnedsättning som kräver hjälpmedel för förflyttning, säger Lars Hallbergson, projektledare på Kumla Bostäder AB.

Det nya boendet blir även energivänligt. Genom energilösningar och bra byggmetoder ska energiförbrukningen ligga på cirka 70-80 kWh/m2 år vilket är mycket under gällande energinorm på 110 KWh/m2 år.

Byggnaden uppförs på fastigheten Staren 5 som ligger vid Stationsvägen och Skolvägen i centrala Kumla, väster om järnvägen. Uppdraget är en totalentreprenad med byggstart i december 2011 och inflyttning planeras till september 2013.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]