Peab bygger på Malmö sjukhusområde

Peab bygger en servicebyggnad på Malmö sjukhusområde. Beställare är Region Skåne och kontraktssumman uppgår till 692 miljoner kronor.

Annons:

Annons:


Fastigheten byggs på Inga Marie Nilssons gata i Malmö och ligger på runt 28 000 kvadratmeter bruttoareal. 10 000 av dessa är källarstomme som är avropat sedan tidigare.

Byggnaden ska innehålla ytor för logistik, försörjning – med stor vikt på rangeringsytor med lastkaj – avfallshantering, posthantering, driftcentral, kraftanläggning, omklädningsrum, skyddsrum, kylanläggning, sprinkleranläggning och administration.

Även ett laboratorium som är kopplat till sjukvårdens alla avdelningar och mottagningar med funktionella system för provtransporter, till exempel en utbyggd rörpost, ska finnas i byggnaden.

–  Väldigt roligt att vi fått fortsatt förtroende att utveckla denna centrala och viktiga byggnad för sjukvården i Malmö med omnejd. Det är en komplex byggnad som utgör ett logistiskt nav för sjukhusområdet. Vi är sedan tidigare i full gång med markarbeten och planeringsarbetet pågår för fullt med Region Skåne, säger Bratislav Marjanovic, regionchef på Peab.

Bygget har redan inletts och beräknas vara klart 2022.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annons: