Foto: Peab
Publicerat 7 maj, 2019

Peab bygger på Malmö sjukhusområde

Peab bygger en servicebyggnad på Malmö sjukhusområde. Beställare är Region Skåne och kontraktssumman uppgår till 692 miljoner kronor.

Fastigheten byggs på Inga Marie Nilssons gata i Malmö och ligger på runt 28 000 kvadratmeter bruttoareal. 10 000 av dessa är källarstomme som är avropat sedan tidigare.

[ Annons ]

Byggnaden ska innehålla ytor för logistik, försörjning – med stor vikt på rangeringsytor med lastkaj – avfallshantering, posthantering, driftcentral, kraftanläggning, omklädningsrum, skyddsrum, kylanläggning, sprinkleranläggning och administration.

Även ett laboratorium som är kopplat till sjukvårdens alla avdelningar och mottagningar med funktionella system för provtransporter, till exempel en utbyggd rörpost, ska finnas i byggnaden.

–  Väldigt roligt att vi fått fortsatt förtroende att utveckla denna centrala och viktiga byggnad för sjukvården i Malmö med omnejd. Det är en komplex byggnad som utgör ett logistiskt nav för sjukhusområdet. Vi är sedan tidigare i full gång med markarbeten och planeringsarbetet pågår för fullt med Region Skåne, säger Bratislav Marjanovic, regionchef på Peab.

Bygget har redan inletts och beräknas vara klart 2022.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]