[ Annons ]

Foto: Peab.
Publicerat 26 oktober, 2020

Peab bygger om i Helsingborg

Peab bygger om 112 hyreslägenheter i stadsdelen Elineberg i Helsingborg. Beställare är Helsingborgshem och kontraktssumman uppgår till 101 miljoner svenska kronor.

Fastigheterna ritades av bröderna Erik och Henry Andersson, på den då ledande Arkitektfirman Arton i Helsingborg, och byggdes 1955. Det rör sig om två huskroppar som ska genomgå en omfattande ombyggnad från utsida till insida. Totalt handlar det om cirka 6 000 kvadratmeter. Fastigheterna kommer bland annat att få nytt tak, nya fönster och nya ventilationssystem samt ett stambyte. Allt kommer att utföras med kvarboende.

– Det här är en viktig samhällssatsning i Helsingborg som vi naturligtvis är stolta över att få bidra till. Att Helsingborgshem uppdrar åt oss att renovera äldre lägenheter är viktigt både för miljön och i ett bevarande syfte. Det är också ett fint exempel på vårt närproducerade samhällsbygge, säger Bratislav Marjanovic, regionchef på Peab.

[ Annons ]

Uppdraget är en totalentreprenad i partnering med byggstart i november 2020. Färdigställande är beräknat till september 2022. Projektet orderanmäls i det fjärde kvartalet 2020.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]