Peab bygger kvarter i Norrahammar

Peab bygger Centrumhuset i ett nytt centralt kvarter i Norrahammar. Beställare för är Junehem och kontraktssumman uppgår till 100 miljoner kronor.

Annons:

Annons:


Det handlar om ett nytt centralt stadskvarter intill Junehems kontor i Norrahammar, med 36 lägenheter, en familjecentral, ett bibliotek, ett trygghetsboende samt kontor till Junehem. Huskropparna utgör ramen för kvarteret, med en stor innergård anläggs på insidan samt ett garage under mark.

– Det känns inspirerande att få vara med och utveckla det nya kvarteret, som ligger i linje med vårt lokala samhällsbyggnadsengagemang, säger Anders Bergeling, regionchef Peab.

Uppdraget är en totalentreprenad och byggstart sker i april 2020. Projektet beräknas vara klart i maj 2022. Projektet orderanmäldes i det första kvartalet 2020.

– Som kommunalt bolag och beställare ser vi fram emot projektet och tycker att det ska bli spännande att få sätta spaden i backen och utveckla Norrahammar centrum tillsammans med Peab, säger Max Jensen, byggprojektledare Junehem AB.

 

Annons: