[ Annons ]

Bild: Peab.
Publicerat 3 juni, 2020

Peab bygger i Karlstad

Peab bygger 132 hyreslägenheter i centrala Karlstad. Beställare är Karlstads bostads AB och kontraktssumman uppgår till 231 miljoner kronor.

Det handlar om byggnaden Vänersnipan i Karlstad och de 132 hyreslägenheterna blir på 1–4 rum och kök. Även lokaler i markplan på cirka 900 kvadratmeter ska anläggas. Den totala ytan hamnar på cirka 12 300 kvadratmeter.

Projektet byggs i ett expanderande område i centrala Karlstad, mellan Kanikenäsbanken och Packhusallén, med nära till vattnet, centrum och centralstationen.

[ Annons ]

– Vi är glada att få till detta samarbete med Karlstads Bostads AB. Vi har arbetat mycket med omställningen av området då vi bland annat byggt ett flertal bostadsprojekt, kontorsbyggnaden Skeppet och förskolan Lotsen. I dagarna färdigställde vi även det nya parkeringshuset i närheten. Att vi får vara med och fortsätta utveckla Karlstad känns såklart jättebra, säger Nils Staffansson, regionchef på Peab.

Uppdraget är en totalentreprenad i samverkansformen partnering med planerad byggstart under juni 2020. Det beräknas vara klart i sin helhet under sista kvartalet år 2022.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]