Bild: Peab.
Publicerat 3 december, 2021

Peab bygger hyresrätter i Umeå

Peab bygger 226 hyreslägenheter på det nya området Rödängs trädgårdar i Umeå. Beställare är Tornet Bygg och Projekt och kontraktssumman uppgår till 306 miljoner svenska kronor.

Det nya bostadsområdet Rödängs trädgårdar i Umeå växer fram som ett steg i omvandlingen av stadsdelen. Här ska Peab, på uppdrag av Tornet, bygga två flerbostadshus med totalt 226 hyreslägenheter i storlekarna ett till fyra rum och kök. I anslutning byggs även parkeringsgarage med laddstolpar samt gröna gemensamhetsytor på innergården, där det även planeras för bärbuskar, fruktträd och planteringslådor. Husen byggs enligt Miljöbyggnad Silver och på taken installeras solpaneler.

– Vi är glada över förtroendet och ser fram emot att vara med och utveckla Rödäng som stadsdel och bidra till Umeås fortsatta tillväxt. Det är en framåtsyftande beställare och ett spännande projekt som erbjuder hållbara mervärden i vardagen för de blivande hyresgästerna, säger Susanne Hallberg, regionchef Peab. 

[ Annons ]

Uppdraget är en totalentreprenad med byggstart under första kvartalet 2022. Projektet färdigställs under 2025.

– Vår affärsidé är att bygga och förvalta attraktiva och miljövänliga hyresrätter i de större städerna. Därför känns det väldigt bra att vi nu kan påbörja vår första etablering i Umeå, säger Tornets vd Göran Wendel.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]