[ Annons ]

Publicerat 18 december, 2020

Peab bygger hyresrätter i Trollhättan

Peab utvecklar och bygger 41 hyresrätter i stadsdelen Innovatum i Trollhättan. Byggstart är planerad till 2021 och inflyttning till andra kvartalet 2023. 

Innovatum växer snabbt i Trollhättan, och Peab är en aktiv part i utvecklingen av den nya stadsdelen. Innovatumområdet genomgår en stor förvandling, från en plats för industriföretag till hemvist för några av Trollhättans mest innovativa företag, forskningsverksamheter och nya invånare. Idag arbetar mer än 1 400 personer i stadsdelen och här har Peab färdigställt cirka 200 bostäder och ytterligare ca 240 är planerade.

Hyreshuset Traverse, med 41 lägenheter, är framtaget och byggs av Peab, för att därefter överlåtas till Fortinova Fastigheter.

[ Annons ]

– Det är fantastiskt att se och vara en del av områdets spännande utveckling från ett historiskt industriområde till en aktiv plats för möten och nya bostäder. Det känns roligt att vi nu också får möjlighet att bidra med hyresrätter till de som föredrar att hyra sin bostad, säger Emelia Antonsson, distriktschef på Peab Bostad.

Överenskommelsen mellan Peab och Fortinova omfattar 41 hyreslägenheter och uppgår till 93,5 miljoner kronor. Hyresfastigheten uppförs i fyra våningsplan och får formen av ett U med gemensam innergård. Utöver områdets utbud av service och verksamheter, har boende och yrkesverksamma här även en naturskön plats alldeles intill kanalen.

– Fortinova har sedan tidigare fastigheter i Trollhättan och vi är glada att kunna erbjuda hyreslägenheter även i denna expansiva stadsdel. Peab är en erfaren och trygg samarbetspartner som vi ser mycket fram emot att samarbeta med, säger Anders Valdemarsson, vVD för Fortinova Fastigheter AB.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]