Bild: Peab.
Publicerat 9 mars, 2020

Peab bygger hyresrätter i Norrköping

Peab bygger 121 hyreslägenheter i Söderport i Norrköping. Beställare är Grundingen Fastighets AB och kontraktssumman uppgår till 145 miljoner kronor.

Kvarteret heter Balkongen och omfattar nyproduktion av 121 hyreslägenheter uppdelat på sex byggnader med loftgångar. Det handlar om mindre och yteffektiva ettor, tvåor och treor på 35–79 kvadratmeter. Man kommer även anlägga gröna innergårdar mellan husen, där de boende kan utöva exempelvis boule och basket.

[ Annons ]

Söderport ligger på 15 minuters gångavstånd från Norrköpings centrum och i direkt anslutning till den nya spårvägen.

– Vi ser fram emot att få sätta igång med detta projekt omgående. Bostäderna kommer att bli ett välkommet tillskott på hyresmarknaden i Norrköping. Med god lokal kännedom och lång erfarenhet av liknande bostadsprojekt är vi väl rustade för den här typen av projekt, säger Anders Bergeling, regionchef Peab.

Uppdraget är en totalentreprenad med omgående byggstart. De första hyresgästerna beräknas kunna flytta in under försommaren 2022. I samband med detta kontrakt har även en avsiktsförklaring om produktion av ytterligare fyra kvarter i Norrköping tecknats mellan Grundingen Fastighets AB och Peab.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]