Illustration: Carbonwhite
Publicerat 14 januari, 2020

Peab bygger hyresrätter i Borås

Peab bygger 144 hyreslägenheter i området Regementsstaden i Borås. Kontraktssumman uppgår till 194 miljoner kronor och beställare är det kommunala bostadsbolaget AB Bostäder i Borås.

Projektet heter Kasernen och omfattar nyproduktion av 144 hyreslägenheter, fördelade på fyra sjuvåningshus, med underliggande garage.

[ Annons ]

– Regementsstaden är ett unikt område i Borås då det är det enda oexploaterade området med så pass nära in till stadskärnan och kommunikationer. Vi bygger, och har redan byggt, bostadsrätter och det ska bli väldigt kul att även bygga hyresrätter åt det kommunala bostadsbolaget här i Borås nya stadsdel, säger Stefan Lindvert, Peabs arbetschef i Borås.

Uppdraget är en totalentreprenad. Byggstart sker under sommaren 2020 och inflyttning är beräknad till hösten 2022. Projektet orderanmäls i första kvartalet 2020.

– Husen har en tydlig miljöprofilering med bland annat solceller på taket för elproduktion som våra hyresgäster får ta del av, säger Bengt Engberg, vd på AB Bostäder i Borås.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]