Illustration: Horisont arkitekter
Publicerat 11 oktober, 2018

Peab bygger campus i Lund

Vipan blir Lunds nya utbildningscentrum för gymnasium och Komvux. Nu är det klart att det blir Peab som får uppdraget att bygga campuset. Budgeten är 415 miljoner kronor.

Vipans gymnasieskola har i dagsläget tillfälliga paviljonger. Dessa ska ersättas med moderna och trivsamma lärmiljöer, som ska vara bättre anpassade för högskoleförberedande men också rymma fler elever. Att även Komvux ska finnas i samma lokaler ska leda till ett smartare och utnyttjade av lokalerna än det görs idag, enligt beställaren Lunds kommun.

[ Annons ]

– Vi på Serviceförvaltningen/Lundafastigheter är också stolta över att vara med och skapa ännu bättre förutsättningar att bedriva bra utbildning på Campus Vipan, samt att vi nu får vara med och lyfta ett område som ligger lite vid sidan om övriga skolor och lärosäten i Lund, säger utbildningsdirektör Stefan Norrestam.

I ett första skede handlar det om att projektera entreprenaden, som består i att bygga om åtta befintliga byggnader, en helt ny byggnad samt två förbindelsegångar. I projektet andra fas tecknar parterna avtal om själva byggentreprenaden.

– Campus Vipan är ett stort och spännande projekt och vi är glada över att få samarbeta med en stor och etablerad aktör som Peab, säger Pål Svensson, servicedirektör i Lunds kommun.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]