Bild: Peab
Publicerat 18 oktober, 2019

Peab bygger badhus i Kristianstad

Peab bygger ett badhus på Näsby i Kristianstad. Kontraktssumman uppgår till 468 miljoner kronor och beställare är Kristianstads kommun.

Badhuset byggs i Näsby i nordvästra Kristianstad och ska innehålla två 25-meters bassänger, tre varmbassänger, familjebad, hoppbassäng, vattenrutschbana, relaxavdelning, omklädningsrum och storkök. Den totala ytan ligger på runt 14 100 kvadratmeter.

[ Annons ]

– På Peab har vi stor erfarenhet av badhusprojekt och nu ser vi fram emot att få påbörja bygget av Kristianstads nya badhus som när det står färdigt kommer att bli ett av södra Sveriges finaste badhus. Spännande och betydelsefull satsning av Kristianstad kommun och som vi på Peab kommer att se till att förvalta väl, säger Bratislav Marjanovic, regionchef på Peab.

Uppdraget är en totalentreprenad i samverkan. Projekteringen är påbörjad och slutbesiktning beräknas till sommaren 2022. Projektet orderanmäls i det fjärde kvartalet 2019.

– Vi är glada över att nu vara ett steg närmare byggstart för Kristianstads nya badhus. Vi ser fram emot att genomföra det här projektet tillsammans med Peab, säger Bengt Olsson, förvaltningschef för tekniska förvaltningen i Kristianstads kommun.

 

 

 

 

 

 

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]