[ Annons ]

Bild: TOL Arkitekter.
Publicerat 7 maj, 2021

Peab bygger åt Mimer i Västerås

Peab bygger 183 hyreslägenheter på Öster Mälarstrang i Västerås. Beställare är Bostads AB Mimer och byggstart är planerad till augusti 2021 och allt beräknas vara klart i december 2024.

Totalt handlar det om sex sammanbundna huskroppar på 6–10 våningar, med 1–4 rum med kök stora lägenheter. Några av lägenheterna har dessutom en studio på 20 kvm som kan användas som kontor, ateljé eller hobbyrum

En av utmaningarna i projektet var att skapa en sammanhållen bebyggelse på en varierande marknivå. 

[ Annons ]

– Vår ambition är att bygga ett attraktivt kvarter kring en vacker innergård inramat av olika typer hus och boendeformer. Det är en komplex byggnation med allt från ett gemensamt parkeringsgarage, olika marknivåer och samordning av olika aktörers byggprojekt. Därför är vi glada att ett erkänt duktigt bolag som Peab får uppdraget att bygga garage, innergård och våra sex hus med 183 lägenheter, säger Martin Gepertz, Vice VD, Bostads AB Mimer.

Byggnaderna ska certifieras enligt Miljöbyggnad Silver. Även byggnation av innergård, cykelhus och parkeringsgarage med 400 platser ingår i projektet.

– De här nya bostäderna och parkeringsplatserna är ett exempel på hur vi på Peab arbetar för att förbättra vardagen där människor lever sina liv. Att projektet dessutom har högt miljöfokus känns extra bra, säger Nils Staffansson, regionchef Peab.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]