Bild: Peab.
Publicerat 3 februari, 2020

Peab bygger åt Aros

Peab bygger 120 bostadsrätter på Gärdet i centrala Stockholm. Beställare är Aros Bostad och kontraktssumman uppgår till 283 miljoner kronor.

Projektet heter Ordonnansen V och gäller nyproduktion av 120 lägenheter fördelade på två byggnader: ett gathus mot Värtavägen på tolv våningar och ett gårdshus mot Furusundsgatan på fem våningar, med en innergård för de boende.

[ Annons ]

Även bil- och cykelgarage i källare samt en restauranglokal ska utvecklas.

–  Vi är väldigt glada över att ha fått förtroendet att bygga de här fastigheterna och ser fram emot ett långvarigt samarbete med Aros Bostad. För oss känns det extra roligt att bygga på Gärdet eftersom det är ett unikt område i Stockholm där de boende har närhet till kommunikationer, stora naturområden och citypuls samtidigt, säger Louise Strömbeck, regionchef Peab.
Uppdraget är en totalentreprenad och markarbeten inleds mitten av mars och en första inflyttning är satt till våren 2022.

Enligt Magnus Andersson, vd Aros Bostad, har bolaget arbetat med förberedande arbeten under en längre period.

–  Så det känns väldigt roligt att Ordonnansen V nu är klart för byggstart med en väletablerad entreprenör. I början av året sålde vi den sista lägenheten i ett närbeläget projekt på Gärdet, vilket borgar för att det finns en efterfrågan på den här typen av kvalitativa bostäder i området, säger han.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]