[ Annons ]

Efter utdragna löneförhandlingar sedan årsskiftet kan flera försenade byggprojekt i Skåne börja igen.
Publicerat 1 juli, 2011

Parterna överens – nu väntar ny byggstart

Efter utdragna löneförhandlingar sedan årsskiftet kan flera försenade byggprojekt i Skåne börja igen.

Under året har flertalet löneförhandlingar på byggarbetsplatser i Malmö/Lundområdet strandat eftersom Sveriges Byggindustrier och Byggnads inte kunnat komma överens om lönenivåerna. Parterna har idag enats om en överenskommelse kring de lokala lönenivåerna.  Det blir bl a tre alternativa lönemodeller i området med fastlagda regelverk. Överenskommelsen öppnar nu upp för att byggandet i Malmö/Lundområdet kan ta fart igen.

[ Annons ]

– Överenskommelsen är välbalanserad, säger Mats Åkerlind, förhandlingschef, Sveriges Byggindustrier. Nu kan företagens medarbetare och ansvariga på företagen gå på semester och veta att tvisterna på olika byggarbetsplatser runt om i området är lösta och det känns tryggt.  ?- Det är bra att vi nu är överens om vilka lönenivåer som ska gälla framöver. För Byggnads medlemmar är det viktigt att vi har ett lönesystem och en lönenivå som speglar det arbete som de utför, säger Torbjörn Johansson, avtalssekreterare, Byggnads.

Sveriges Byggindustrier och Byggnads har sedan den 1 november 2010 arbetat efter det nya Byggavtalet som innebär att vi tillsammans jobbar för att minimera konflikterna och få arbetsro.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]