[ Annons ]

Här byggs scenen upp under Regulatorbron, där det blir både liveframträdanden och dansgolv. Pelarna under bron kommer att dekoreras med gatukonst, som blir kvar efter festivalen. Foto: Elin Trogen.
Publicerat 14 juni, 2023

Partaj i dagarna tre

Konst, musik, dans, mat, debatt och mycket annat. Den 15 till 17 juni är det dags för Flemingsberg Block Party. En folkfest som ska ge ringar på vattnet. 

Inviger gör Rrriot Samban, en feministisk musikförening som vill bryta traditionella musikaliska könsbarriärer. Andra artister är indierockbandet Linda Cas och Amena som slog igenom i Idol. På torsdag blir det debatt på temat hur unga och unga vuxna ska kunna ta plats i stadsrummet. 

På Ebba Bååts torg byggs det upp olika platser som chillhörna, plats för loppmmarknad, foodtrucks, café och olika aktiviteter.

[ Annons ]

Bakom festivalen står Fabege, Huddinge kommun och Södertörns högskola tillsammans med lokala föreningar och festivalarrangörer.

– I Flemingsberg möts bostäder, näringsliv, akademi och natur. Det här initiativet ger omedelbar kraft och energi till utvecklingen och vi hoppas att festivalen ska spilla över i mer långsiktiga samarbeten och inslag i Flemingsberg, säger Stefan Dahlbo, vd, Fabege.

För det framtida Flemingsberg, som ligger strax söder om Stockholm, finns stora planer. Snart startar ett av Sveriges största utvecklingsprojekt som fått namnet South Business District. Här ska det skapas 50 000 nya arbetsplatser, lika många bostäder och en tätare stadsmiljö i innerstan. Fabege är tillsammans med bland annat Huddinge kommun är en av de drivande aktörerna.

Läs mer om festivalen här.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]