[ Annons ]

Förbindelsehallen i Slakthusområdet Foto: Martin Kelam
Publicerat 12 juni, 2019

Parkteatern flyttar in i Slakthusområdet

Atrium Ljungberg inleder ett samarbete med Parkteatern, som gästspelar i den gamla Förbindelsehallen i Slakthusområdet i Stockholm. Två föreställningskvällar anordnas i augusti, med Sirqus Alfon och Salong FUX på scenen.

Atrium Ljungberg har i dagarna tillträtt de första fastigheterna i Slakthusområdet, som just nu är under utveckling och som är tänkt att bli ett kulturellt centrum med musik, teater, mat och bostäder.

[ Annons ]

Ett första steg blir alltså att välkomna Parkteatern till Förbindelsehallen, som under de närmaste åren är tänkt att utvecklas till områdets kulturella hjärta.

– Vid sidan av att ta vara på det som redan finns på platsen kan vi genom samarbetet med Parkteatern tillföra ytterligare en dimension av scenkonsten med ett innehåll som passar alla åldrar. Att en levande urban stadsdel som Slakthusområdet, ska ha arenor och scener som kan fungera för olika innehåll, många timmar på dygnet, är något som vi har med oss in redan i planeringsstadiet, fortsätter Jon. Vi ser stor potential i att tillföra nya scener i en storlek som det idag råder brist på i Stockholm. säger Jon Allesson, affärsutvecklingsansvarig stadsinnovation på Atrium Ljungberg.

Parkteaterns två föreställningar går av stapeln i augusti, då Sirqus Alfon och Salong FUX står på scenen. Konceptet beskrivs som ”utomhus men under tak där parkering blir park, asfalten blommar och allt kan hända”.

Sirqus Alfon har rötterna i gatuscenen och använder laser, optiska illusioner, videoloopar och musik för att forma ett helt eget sceniskt uttryck. Kvällarna avslutas med Salong FUX – en ”sprakande varieté under ledning av den glittrande cirkushästen och konferencieren Robert Fux.”

– I Slakthusområdet utforskar vi en ny spelplats, gör för första gången om parkering till park och låter en rad svenska och internationella artister sätta scenkonsten på kartan. Att testa nya spelplatser är en del i vårt arbete med att nå ut till ny publik, säger Josefin Rosales, Verkställande producent på Parkteatern.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]