Publicerat 20 april, 2020

Pareto upprepar köpråd för Atrium Ljungberg med sänkt riktkurs

Fastighetsbolaget Atrium Ljungberg kommer framöver att möta fortsatt stark motvind inom handelsfastigheter. Pareto Securites bedömer dock att värderingen är attraktiv med en rabatt på 24 procent på det lägsta förväntade substansvärdet i andra kvartalet 2021. Analyshuset upprepar därför sitt köpråd och sänker riktkursen till 158 kronor, från tidigare 170 kronor. Det framgår av en dagsfärsk analys.

Regeringen har aviserat ett stödpaket för hyresgäster som drabbats av covid-19 där staten kommer att betala 50 procent av hyreslättnaden. Atrium Ljungberg bedömer att om bolaget ger den föreslagna hyreslättnaden kommer det påverka hyresintäkterna negativt med 45 miljoner kronor i andra kvartalet. Pareto bedömer att detta kommer fortsätta i tredje kvartalet och prognosticerar ytterligare 37 miljoner kronor i kvartalet.

Atrium Ljungberg kommer också drabbas av nedskrivningar, det vill säga negativa värdeförändringar på fastigheter, vilket väntas spilla över även på kontorsfastigheter.

Atrium Ljungberg har efter försäljningen av Farsta centrum minskat sin exponering mot handeln till 21 procent och ökat exponeringen mot kontor till 54 procent.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]