Pareto Securities höjer riktkursen för Stendörren till 138 kronor (131), upprepar köp
newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire
Pareto Securities höjer riktkursen för Stendörren till 138 kronor (131), upprepar köp
newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire
Fjärrvärmepriset rusar. Snabba, effektiva och långsiktiga politiska lösningar saknas. Energiteknikchefen Björn Berg på Ngenic konstaterar att det återigen blir upp till fastighetsägare att själva lösa situationen.
En förstärkt krisinsikt, men de konkreta åtgärdsförslagen kommer längre fram. Fastighetstidningen bad Mikael Damberg att summera intrycken från torsdagens krismöte med branschen.
Nu startar Framtidenkoncernen sina årshyresförhandlingar med Hyresgästföreningen i Västra Sverige, med hopp om en treårig överenskommelse.
Handels- och mötesplatsen Vårväderstorget i Biskopsgården ska få en grön ansiktslyftning. En ny handlingsplan har tagits fram för att utveckla och gestalta om torget.
Skanska bjöd in till snabbtitt på lillasystern till skyskrapan Sthlm 01 i Hammarby Sjöstad. Första inflytt i Sthlm 02 Studion sker i februari.
Riksbyggen planerar att bygga flera olika typer av hållbara boenden på Teg i Umeå – bland annat seniorbostäder inom konceptet Bonum – för 55+.
För andra året i rad arrangerar Kronofogden en temavecka om vräkningsförebyggande arbete. I år är det särskilt fokus på barn som berörs.
Det totala antalet vräkningar ökar, även där barn berörs. Det visar ny statistik från Kronofogden. Både HGF och Fastighetsägarna vill nu se större samverkan mellan myndigheterna och en reformering av bostadsbidraget.
Först hade bostadsminister Andreas Carlson sitt krismöte med branschen. I morgon torsdag tar Socialdemokraterna samma initiativ – men Fastighetsägarna är inte med.
Tyskland har nu officiellt svängt i frågan om EU-krav på obligatorisk energirenovering. Det talar för en mer flexibel utformning av kraven, något som bland andra Sverige ställt sig bakom.
Tanja Rasmusson, näringspolitisk chef på Byggföretagen, vill inte att byggnäringen ska få statliga produktionsstöd. Hon efterlyser i stället offentliga satsningar på infrastruktur som VA-anläggningar, skyddsrum och el
Boverkets förslag till nya byggregler mötte omfattande kritik. Nu flyttar man fram tidplanen för de nya föreskrifterna.
Börja där ni står. Det är rådet när det mindre fastighetsbolaget ska skala upp sitt arbete med social hållbarhet. Det är något som Lifra, som genom att sänka kravställningen för att få hyra ger fler möjlighet att få e
Det behövs omfattande insatser för att bygga bort översvämningshoten. Men ansvarsfrågan är ofta flytande konstaterar Karin Dhakal, som ska försöka samordna Stockholm stads åtgärder med enskilda fastighetsägare.
Att gräva ner problemen är ingen lösning. För att klara framtidens stora regnmängder behövs nya konstruktioner som leder bort stora vattenmängder ovan jord.
Trygghetscertifieringar är ett effektivt sätt att skapa ökad trygghet och minskad brottslighet i och runt sina fastigheter. Att inom ett område utgå från en gemensam metodik har också visat sig vara framgångsrikt.
Det nya centrumet är invigt och det gamla snart ett minne blott. Men trots att stadsflytten gått enligt plan och många är nöjda finns det sprickor kvar i denna gruvstad.
Med 8 200 lägenheter är SKB en av de största fastighetsägarna i Stockholm. Ingrid Gyllfors är vd sedan förra året. Hon styr ett kooperativ med målet att bygga 200 bostäder per år, och ser möjligheter att pressa byggpr
Vikten av samhörighet i grannskapet har seglat upp som en allt viktigare trygghetsaspekt. Fastighetsägare och andra samhällsaktörer försöker hitta sätt att knyta samman banden ännu starkare.
Det politiska samtalet kring bostadsfrågor verkar ha gått i baklås. Vi samlade Jenny Carenco, Karolina Skog och Kent Persson för ett samtal kring vad som går att göra här och nu.
För Carl-Fredrik Grönhagen, vd på fastighetsbolaget Mannersons, är det outforskade en motor till utveckling. Det har fått honom att byta såväl land som bransch. Och nu också att för femte året i rad utses till Sverige
Öka cirkulariteten. Det är nödvändigt för att rädda klimatet och minska överutnyttjandet av jordens resurser.
Hur ser konkurrensen mellan privat och offentligt ut när det gäller utbyggnationen av laddinfrastruktur? Det ska Konkurrensverket ta reda på i en studie.
Laddguldet har delats ut i sex år till kommuner och fastighetsägare som tagit konkreta initiativ för att elektrifiera Sveriges fordonsflotta.