Publicerat 19 juli, 2022

Pareto höjer Sagax till behåll efter stark rapport

Efter att fastighetsbolaget Sagax lämnat en stabil Q2-rapport väljer Pareto Securities att höja sin rekommendation till behåll från sälj med 228 kronor (193) i ny riktkurs. Det framgår av en analys.

För det andra kvartalet redovisade Sagax ökade hyresintäkter på 902 miljoner kronor, 16,4 procent mer än föregående år. Förvaltningsresultatet uppgick till 834 miljoner kronor, vilket är en ökning med 14,7 procent jämfört med föregående år.

Sagax höjde även sin helårsprognos för förvaltningsresultatet. För 2022 spår bolaget att de når ett förvaltningsresultat på 3300 miljoner kronor. Den tidigare prognosen låg på 3200 miljoner kronor.

"Vi förväntar oss att det starka kassaflödet kommer att fortsätta, men eftersom aktien för närvarande handlas till 124 procent premie och 21x P/IFPM, ser vi en något begränsad uppgångspotential eftersom vi förväntar oss att tillväxten kommer att vara långsammare under de kommande 12 månaderna", skriver Pareto i en kommentar.

Vidare tror Pareto att det kommer bli mindre förvärv framöver för Sagax. Det på grund av ett försämrat marknadsläge, vilket kommer göra det svårare för bolaget att växa.

Sagax aktie handlas idag för 229,5 kronor.

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]