Entrén till nya butiken, där bryggeriet huserar.
Publicerat 26 januari, 2017

Paradiset lockar med öl och nyrostat kaffe

I onsdags öppnade Paradiset i Sickla. Med bryggeri och kafferosteri i butiken är de ett tydligt exempel på hur efterfrågan på hantverksproduktion blivit allt viktigare i utvecklingen av handelsplatser.

Med sin tredje butik tänker den ekologiska kedjan Paradiset ta upp kampen med de etablerade dagligvarujättarna. Kunderna tänker man locka med dofter från det egna kafferosteriet, en stor delikatessdisk med egenlagad mat och en skönhetssalong inne i butiken.

[ Annons ]

Och mest uppseendeväckande – mikrobryggeriet som kommer att brygga 200 liter öl av olika slag som kan avnjutas i butikens bar- och restaurangdel.

– Min kollega Henrik Strinning är en riktig ölnörd och Värmdö bryggeri har vi samarbetat med tidigare. Och så hade vi en yta här i Sickla som var svår att jobba med. Då föddes tanken att ha ett bryggeri i butiken, säger Paradisets VD, Johannes Cullberg.

Det är också en del i en småskalig trend där småskalig industri åter flyttar in i städerna. Läs mer om detta i Fastighetstidningens reportage från i höstas.

– Så är det helt klart. Vi har under en lång tid haft en anonymisering av varifrån de produkter vi konsumerar kommer ifrån. I våra andra butiker har vi alltid knökfullt med folk när vi ordnar leverantörsträffar, säger Johannes Cullberg.

Johannes Cullberg berättar att de försökt få till ett samarbete med ett flertal fastighetsägare.

– Det är stor skillnad hur de resonerar. Atrium Ljungberg har varit helt underbara att ha att göra med. Det märks tydligt att de är intresserade av att skapa platser med ett varierat utbud i och med att de vågat ta risken med en liten aktör som oss.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]