[ Annons ]

Det finns knappt några bilder på en sammanbiten Anders Nissen. Det var så här han ville bli porträtterad - och förmodligen ihågkommen också. Foto: Pandox
Publicerat 31 maj, 2021

Pandox vd Anders Nissen har avlidit

Anders Nissen, vd för hotellfastighetsbolaget Pandox, har gått bort efter en kort tids sjukdom.

Anders Nissen, som varit vd för Pandox sedan bolaget grundades 1995, blev 64 år. Under hans ledning har bolaget utvecklats till ett av de ledande hotellfastighetsbolagen i Europa med 156 hotell i 15 länder.

Som mångårig vd för Pandox var en välkänd profil inom både fastighetsbranschen och hotellnäringen. Så sent som i majnumret av Fastighetstidningen intervjuades Anders Nissen. Där talade han bland annat om att såg fram emot en ljusning i hotellnäringen i sommar enligt samma mönster som synts i länder som ligger före Sverige i återhämtningen.

[ Annons ]

Under söndagen kom beskedet att Anders Nissen gått bort efter en kort tids sjukdom. 

– Vi har idag tagit emot beskedet om Anders Nissens tragiska bortgång. Det är en stor chock och en obeskrivlig personlig förlust. Jag kan inte med ord beskriva den sorg och saknad vi alla känner. Våra tankar går särskilt till Anders och hans familj. Anders Nissen lämnar efter sig en stark och beslutsför organisation som styrelsen känner stort förtroende för, säger Christian Ringnes,

Den 21 maj gick Pandox ut med ett pressmeddelande om att Anders Nissen genomgår medicinsk behandling på grund av covid-19 och att Liia Nõu som tillförordnad vd och CFO.  Nu påbörjas processen att söka ny vd.

[ Annons ]

Publicerat 31 maj, 2021

Pandox vd Anders Nissen har avlidit

Hotellfastighetsbolaget Pandox vd Anders Nissen har avlidit efter en kort tids sjukdom. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande på söndagseftermiddagen.

Anders Nissen har varit Pandox vd sedan grundandet 1995 och bolaget har under hans ledarskap utvecklats till ett av de ledande hotellfastighetsbolagen i Europa.

- Vi har idag tagit emot beskedet om Anders Nissens tragiska bortgång. Det är en stor chock och en obeskrivlig personlig förlust. Jag kan inte med ord beskriva den sorg och saknad vi alla känner. Våra tankar går särskilt till Anders och hans familj. Styrelsen tvingas nu inleda sökandet efter en ny vd. Under denna process fortsätter Liia Nõu som tillförordnad vd och CFO. Anders Nissen lämnar efter sig en stark och beslutsför organisation som styrelsen känner stort förtroende för, säger Christian Ringnes, styrelseordförande för Pandox.

Pandox meddelade den 21 maj att Anders Nissen genomgår medicinsk behandling på grund av covid-19 och finanschefen Liia Nõu utsågs då till tillförordnad vd. Anders Nissen avled därefter den 30 maj.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]