Publicerat 31 augusti, 2021

Pandox tar över driften av hotellfastighet i tyska Nürnberg och investerar 20 miljoner euro

Hotellfastighetsbolaget Pandox har per den 31 augusti tagit över driften av Maritim Hotel Nürnberg i centrala Nürnberg, Tyskland, i en hotellfastighet bolaget redan äger. Det framgår av ett pressmeddelande.

Pandox ser stor värdepotential i att utveckla hotellet i egen regi och kommer att investera cirka 20 miljoner euro i en omfattande renovering och ompositionering.

Pandox förvärvade hotellfastigheten 2019. Hotellet har drivits av Maritim Hotels under ett fast hyresavtal, som nu löpt ut. Hotellet är strategiskt och centralt beläget i Nürnberg, som är en växande regional centralort i Tyskland med generellt sett, före covid-19, hög beläggning och höga snittpriser. Hotellefterfrågan är i huvudsak av inhemsk karaktär, med god balans mellan fritids- och affärsresenärer.

Ett omfattande renoveringsarbete kommer att inledas under hösten 2021 och beräknas färdigställas under det tredje kvartalet 2022. Under denna period kommer hotellet hållas stängt.

Hotellfastigheten byggdes 1986 och har 316 rum. Nürnberg är Bayerns näst största stad med 3,5 miljoner invånare inräknat omgivande förstäder. Vidare hyser staden en av de största mässanläggningarna i Tyskland.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]