Publicerat 21 december, 2021

Pandox förvärvar lägenhetshotell i Edinburgh för 40,5 miljoner brittiska pund

Hotellfastighetsbolaget Pandox har ingått avtal om förvärv av Adagio Aparthotel Edinburgh med 146 rum i centrala Edinburgh, Skottland. Totalt transaktionsvärde uppgår till 40,5 miljoner brittiska pund inklusive stämpelskatt och finansieras av kassa och befintliga kreditfaciliteter. Det framgår av ett pressmeddelande.

Hyresgäst är Adagio Aparthotels och Pandox förväntar att hotellet bidrar med 2,2 miljoner brittiska pund i driftnetto årligen i en normaliserad marknad. Förvärvet slutförs och tillträds per idag den 21 december.

- Pandox är väldigt nöjda att kunna förvärva Adagio Aparthotel Edinburgh. Det är en attraktiv hotellfastighet i ett spännande segment i en dynamisk och växande stad. Hotellet är strategiskt och centralt beläget i en av Storbritanniens mest attraktiva hotellmarknader med en väldiversifierad efterfrågan och mycket goda Revpar-nivåer. Med förvärvet får Pandox exponering mot 'extended stay'-segmentet som vi på sikt hoppas kunna växa i vår portfölj, säger Liia Nõu, vd för Pandox.

Transaktionen sker genom inkråmsförvärv och omfattar hotellfastigheten och ett existerande omsättningsbaserat hyresavtal med minimihyra med en återstående löptid om 15 år. I hotellfastigheten finns också fyra andra mindre hyresgäster. Säljare är Mas.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]