Fyra representanter från branschen får svara på vad som blir veckans viktigaste frågor. Stadsutveckling och Företagsskattekommitténs nya förslag väntas bli snackisar.
Publicerat 30 juni, 2014

På plats i Almedalen: De här blir veckans heta frågor

Fyra representanter från branschen får svara på vad som blir veckans viktigaste frågor. Stadsutveckling och Företagsskattekommitténs nya förslag väntas bli snackisar.

Det var måndagsmorgon klockan åtta och i Visby var aktiviteten redan på hög nivå. Det är dags för Almedalsveckan. Reinhold Lennebo, vd på Fastighetsägarna Sverige, Mats Hederos, vd på AMF Fastigheter, Martina Mossberg (m), kommunstyrelsens ordförande i Haninge kommun och Jonas Nygren (s), kommunstyrelsens ordförande i Sundbybergs Kommun satt i Business Arenas panel för att diskutera vilka politiska frågor som kommer att bli viktigast för fastighetsbranschen under veckan.

[ Annons ]

– Jag hoppas att vi kommer att diskutera Företagsskattekommitténs dråpliga förslag. Förslaget kommer att slå hårt mot branschen och bostadsproduktionen och vi måste sätta upp den här frågan på agendan, inledde Reinhold Lennebo, som också tillsammans med SABO:s vd Kurt Eliasson skrivit en debattartikel i Dagens Industri där de diskuterar det nya förslagets konsekvenser för branschen. 

Martina Mossberg kommenterade inte  Företagsskattekommitténs och tog istället upp bostadsbristen som veckans viktigaste fråga.
– Den här veckan kommer det handla om bostadsbristen och vad kan vi göra för att lösa den. Jag hoppas att vi kommer att prata om de förändringar som regeringen nu gjort och föreslår kommer det att räcka. Det finns en brist på alla boendeformer.

Hela panel menade att stadsutvecklingsfrågor i stort är viktiga frågor just nu för branschen. Men en fråga som också diskuterades var samverkan, både blocköverskridande och mellan bostadsbolag och kommuner.
– En sak som jag hoppas att vi kommer att diskutera är konsensus över blockgränserna. Det är jätteviktigt att det finns ett starkt konsensus kring våra frågor, speciellt när vi investerar så stora summor i infrastruktur och fastigheter, säger Mats Hederos.

Mer nyheter och rapporter från Almedalen kommer under dagen.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]