Foto: Shutterstock
Publicerat 4 maj, 2020

Över 3 000 avtal om tillfälliga hyresrabatter

Över 3 000 avtal om tillfälliga hyresrabatter med lokalhyresgäster i utsatta branscher har tecknats med Fastighetsägarnas mall.

Antalet nytecknade avtal om hyresrabatt har tagit rejäl fart. Regeringens stödpaket till lokalhyresgäster i utsatta branscher blev klart i mitten av april. För att underlätta tecknandet av hyresavtal enligt denna modell lanserade Fastighetsägarna en avtalsmall den 23. En sammanställning som Fastighetsägarna gjort visar att drygt 3200 avtal baserats på denna mall.

– I snitt har det tecknats över 500 avtal per dag om tillfälliga hyresrabatter. Det är ett otroligt högt antal avtal. Vi har sedan stödet offentliggjordes sagt att fastighetsägare kommer att teckna avtal med sina kunder så snart reglerna blir kända och vår sammanställning visar tydligt att fastighetsbranschen är villig att bidra, säger Reinhold Lennebo, vd Fastighetsägarna Sverige.

[ Annons ]

Reinhold Lennebo påpekar att det utöver avtal om hyresrabatter som tecknats med Fastighetsägarnas mall gjorts flera överenskommelser om hyreslättnader redan innan förordningen var på plats.

– Flera fastighetsägare genomför omfattande åtgärder och ger rabatter under längre tid och till fler lokalhyresgäster än vad regeringens stödpaket omfattar, säger Reinhold Lennebo.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]