[ Annons ]

Nu är parterna överens. Hyrorna för studenterna i Östersundshems lägenheter höjs med 1,9 procent från augusti. Dessutom kommer omöblerade lägenheter erbjudas för en lägre hyra.
Publicerat 26 juni, 2013

Östersundsstudenter vill hyra omöblerade lägenheter

Nu är parterna överens. Hyrorna för studenterna i Östersundshems lägenheter höjs med 1,9 procent från augusti. Dessutom kommer omöblerade lägenheter erbjudas för en lägre hyra.

Nu är Hyresgästföreningen Region Norrland, Studentkåren i Östersund och Östersundshem överens om nya hyror för studentlägenheterna. Resultatet av förhandlingarna är en höjning på 1,9 procent från och med 1 augusti i år.? Det innebär hyresökningar på mellan 45 och 90 kronor beroende på lägenheternas storlek.

[ Annons ]

Avtalet gäller under perioden 2013-08-01 till 2014-07-31 och i överenskommelsen ingår att se över underhållsbehovet i ett antal fastigheter.

– Det är inte roligt med hyreshöjningar, men jag tycker att det blev en bra kompromiss. Det är också bra att vi går igenom underhållsbehovet i några av fastigheterna, säger Johan Liljeholm, ordförande, Studentkåren i Östersund.

I dagsläget är Östersundshems studentlägenheter inredda med bolagets egna möbler vid uthyrning. I det nya avtalet har parterna också kommit överens om att cirka 200 omöblerade lägenheter ska erbjudas till en lägre hyra.

– Eftersom vi tar bort ett möbeltillägg för dessa lägenheter sänks hyran med 60 kronor i månaden, berättar Bengt Rådman, vd Östersundshem.

I höst ska Östersundshem och Studentkåren genomföra en enkät bland studenterna som bland annat berör frågan om fler studentlägenheter ska hyras ut omöblerade.

– Vi vet att många studenter har med sig egna möbler och placerar våra i förråden, vilket gör det till en onödig och kostsam hantering. Det är därför vi genomför förändringen och samtidigt vill veta om det är klokt att utöka den möjligheten, säger Bengt Rådman.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]