Östersund Arena. Foto: Andreaze/Wikipedia.
Publicerat 7 mars, 2016

Östersunds kommun bestrider faktura från Peab

Östersunds kommun har valt att bestrida en faktura på 13 miljoner kronor som gäller bygget av Östersunds arena.

Arenan började byggas 2012 och stod klar i slutet av 2013. Peab stod som totalentreprenör för bygget med en totalbudget på 260 miljoner kronor.

[ Annons ]

Östersunds kommun har enligt kontrakt ersatt Peab för alla kostnaderna för själva byggprocessen. Men i kontraktet fanns även en klausul som innebar att entreprenören hade möjlighet till en ekonomisk bonus alternativt risk. Det baserades på om Peab lyckades hålla byggkostnaderna nere eller om de överskred kostnaderna. För detta skickade Peab en slutfaktura på 13 miljoner kronor. Ett belopp som Östersunds kommun nu anser är felaktigt.

– Just nu håller vi på att ta ställning till själva innehållet av fakturan. Rätt ska vara rätt och vi ska självklart betala Peab det som de har rätt till, men vi tycker inte det handlar om 13 miljoner och därför har vi bestridit fakturan, säger Örjan Jervidal, chef för Teknisk Förvaltning vid Östersunds kommun, i en kommentar.

Eftersom Östersunds kommun motsatte sig fakturan har den nu gått vidare till Kronofogden.

– Kommunen fortsätter att bestrida fakturan och har anlitat ett juridisk ombud som hanterar ärendet och vi hoppas komma fram till en lösning, säger Örjan Jervidal.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]