Publicerat 16 maj, 2018

Oskar Öholm ny vd för Fastighetsägarna Stockholm

Styrelsen i Fastighetsägarna Stockholm har utsett Oskar Öholm till ny vd. Han ersätter Billy McCormac som efter fem framgångsrika år har valt att gå vidare. Oskar Öholm tillträder under hösten 2018.

Det är styrelsen i Fastighetsägarna Stockholm som utsett Oskar Öholm till ny vd. Han ersätter Billy McCormack som efter fem år har valt att gå vidare.

[ Annons ]

– Vi är mycket nöjda med rekryteringen av Oskar. Med hans långa erfarenhet från partipolitiken får vi en vd med stor kunskap om politiska processer och opinionsbildning såväl som förståelse för medlemsorganisationens särskilda förutsättningar, säger Inger Olsson Blomberg, tillträdande styrelseordförande i Fastighetsägarna Stockholm.

Oskar Öholm har varit riksdagsledamot och gruppledare i civilutskottet för Moderaterna mellan 2006 och 2014. Nu senast chefsombudsman för Stockholms stad och län.

– Jag har arbetat politiskt med bostadsfrågor och tycker det är en central och viktig fråga i ett växande Stockholm, säger Oskar Öholm.

Vilka frågor sätter du högt på agendan och vill driva i Fastighetsägarna Stockholm?

– Det är för tidigt att säga idag. Först ska jag landa i stolen, lära känna styrelsen och medlemmarna. Men självklart handlar det om en bättre fungerande bostadsmarknad och om mer smarta och hållbara städer.

Han anser att Fastighetsägarna i sitt arbete på ett bra sätt ser helheten och inte fragmentiserar frågorna. I den andan vill han fortsätta att verka.

I en intervju du gjorde med SVT inför valet 2014 som Moderaternas bostadspolitiske debattör sa du att ni inte förespråkar ett system med marknadshyror. Hur ser du på frågan idag?

– Jag tror inte på ett system med några renodlade marknadshyror. Inte heller Fastighetsägarna driver den frågan, men vi behöver reformera nuvarande system så bostadsmarknaden kan fungera bättre.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]