Oskar Linnros, själv uppvuxen i Sundbyberg, ger en konsert som fastighetsbolaget Wallenstam anordnar i Umami Park i september. Foto: Wallenstam
Publicerat 22 augusti, 2016

Oskar Linnros ska locka till Sundbybergs nya stadsdel

Med Oskar Linnros som dragplåster hoppas Wallenstam skapa attraktionskraft kring sin kommande stadsdel Umami Park i Sundbyberg.

Fastighetsbolaget Wallenstam drar blickarna mot den nya stadsdelen Umami i Sundbyberg, långt innan området är färdigbyggt. Tidigare i år har Wallenstam anordnat en street art-utställning, en modeutställning och en pop up-restaurang med stjärnkocken Marcus Samuelsson, allt i Hallonbergen där Umami ska växa fram. Nu anordnar bolaget en konsert med den Sundbybergsättade musikern Oskar Linnros.

[ Annons ]

– Jag tycker att Hallonbergen är bra som det är, men om jag kan hjälpa till att få folk att upptäcka området, folk som aldrig har varit här, som bara ser det som en tunnelbanestation av många, då är jag väldigt glad, säger artisten själv.

Konserten kommer att äga rum i en industrilokal i  Umami Park i Hallonbergen den 10 september, och 500 biljetter tävlas ut av Wallenstam från och med måndagen den 22 augusti.

– Oskar har tack vare sin uppväxt i området en unik koppling till Sundbyberg och Hallonbergen och delar vårt engagemang för området och dess utveckling. För oss är konserten ett sätt att ge en försmak av den vision vi har för Umami och ge både de som är intresserade av området och Oskar som artist en unik upplevelse, säger Mathias Aronsson, vice vd för Wallenstam.

I Umami planeras för cirka 900 nya lägenheter som kompletteras med affärslokaler och mötesplatser. Den första etappen med drygt 200 lägenheter och kommersiella ytor har planerad byggstart sista kvartalet 2016.

Idéskiss för Umamitorget. Illustration: Sandell/Sandberg
Idéskiss för Umamitorget. Illustration: Sandell/Sandberg

Fakta: Umami Park

Den kommande stadsdelen Umami Park uppförs av Wallenstam i Hallonbergen, Sundbyberg. Området byggstartas i höst och ska så småningom utmynna i 900 stycken lägenheter, 1 500 kvadratmeter kommersiell yta utöver de 15 000 kvadratmeter som redan ingår i befintligt bestånd.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]