Publicerat 17 maj, 2018

Oscar Properties visar Gasklockan – och lanserar digital plattformstjänst

I samband med pressvisningen av Oscar Properties bostadsprojekt Gasklockan, som kommer att ta form i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm, presenterade bolaget även två nya koncept för att förbättra boendeupplevelsen och förenkla vardagen.

Oscar Properties lanserar en app med ett brett tjänsteutbud och produkter som ska kunna nyttjas av de boende i bostadsutvecklarens samtliga projekt.

[ Annons ]

– Appen handlar om att förbättra livet och vardagen för våra kunder. När vi skannade utbudet av de tjänster som redan finns tyckte vi att det saknades en del som vi vet att de boende i våra projekt efterfrågar. Därför valde vi att själva ta fram en egen plattform, säger Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties.

Appen kallas Oscar Properties World och kommer bland annat att innehålla tjänster för e-handelsleveranser, concierge-service, el- och vattenförbrukning, städning och möjlighet att boka en personlig tränare.

Dessutom startar Oscar Properties även ett delikoncept som kommer att gå under namnet Oscar Deli och finnas tillgänglig för de boende i appen. Både allmänheten och de boende välkomnas till delin som såsmåningom flyttar in i Gasklockan när projektet står klart.

– Vi vill inte stoppa in vad som helst i våra hus. När vi inte kunde hitta något delikoncept som motsvarade de förväntningar som vi tyckte att vi kunde ställa på en aktör, då började vi fundera på om vi skulle göra det själva istället vilket blev startskottet för Oscar Deli, säger Oscar Engelbert.

Byggstarten för Gasklockan är planerad till slutet av 2018 och fastigheten beräknas stå klar för inflytt 2022. Den 90 meter höga byggnaden är ritad av det schweiziska arkitektkontoret Herzog & de Meurons som tagit fram en lösning där våningsplanen är V-formade för att få in så mycket ljus som möjligt i byggnaden. På taket planeras för en gemensam terrass och i entrén kommer en ljusgång som går ända upp till byggnadens tak att byggas in.

– Redan från start var Herzog & de Meurons och vårt mål att tänja på gränserna och skapa framtidens boende. Vi vill förenkla vardagen för de som bor i huset och samtidigt skapa en öppen, kreativ urban plats för stockholmarna, berättar Oscar Engelbert och fortsätter:

– Jag har alltid velat jobba med Herzog & de Meurons som jag anser är en av världens bästa arkitektbyråer. Det har varit ett otroligt spännande arbete att komma fram till där vi är idag.

Men projektet har varit utdraget och det har nu gått tio år sedan den första planeringen började.

Varför har det tagit så lång tid?

– Det beror på systemet vi har i Sverige där detaljplanen har tagit tid. När man gör någonting som andra inte har gjort så finns det en del som gillar det och en del som inte gillar det. Vi har en överklagandeprocess som ser ut på ett visst sätt och den har tagit sin tid helt enkelt. Det är klart att vi hade sett att det skulle gå snabbare men vi har utarbetat ett jättefint projekt, säger Oscar Engelbert.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]