Jonas Hermansen Foto: Oscar Properties
Publicerat 10 april, 2019

Oscar Properties startar nytt bolag

Oscar Properties startar bolaget Norrterna, med syfte att bygga och utveckla bostäder på expansiva orter runt om i Sverige – med en prislapp som ska konkurrera med nybyggda hyresrätter.

Tanken är att produktionen ska ske i samarbete med markägare i de 243 kommuner man anser har ett underskott av bostäder.

[ Annons ]

Vd för bolaget blir Jonas Hermansen, som arbetat på Oscar Properties sedan 2017 och har en bakgrund inom industriell produktion samt är utbildad inom byggande av hållbara stadsdelar. Han har tidigare även haft ledande befattningar inom Skanska.

– Sverige behöver fler aktörer som tar ansvar för utvecklingen av bostäder till priser som passar för många, utan göra avkall på kvaliteten. Det finns ett behov av fler bostäder och bättre bostadsalternativ. Vi för samtal med många kommuner runt om i Sverige och vi ser ett stort intresse och en stark efterfrågan, säger han i en kommentar.

Norrternas första projekt är utveckling av bostäder i Skogsbacken och Skogsgläntan i Gullberna Park i Karlskrona, om sammanlagt 17 000 kvadratmeter bruttototalarea och planerad byggstart är satt till 2019

– I dagens marknad gäller det som bostadsutvecklare att hitta nya möjligheter. Genom att utveckla nya affärsområden inom Oscar Properties blir vi mindre påverkade av marknadssvängningar och får fler ben att växa på. Med Norrterna ser vi en möjlighet att tillsammans med olika partners utveckla bostäder som kan göra en verklig skillnad, både för boende och för Oscar Properties, säger Oscar Engelbert, vd Oscar Properties.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]