Publicerat 9 mars, 2021

Oscar Properties köper fastigheter i Katrineholm och Falköping

Bostadsutvecklaren Oscar Properties tecknar avtal om att förvärva två fastigheter i Katrineholm och Falköping. Förvärven finansieras genom en riktad emission om 25 miljoner kronor där kursen fastställs i samband med tillträdet som sker under andra kvartalet. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det underliggande fastighetsvärdet är drygt 150 miljoner kronor och driftnettot cirka 10 miljoner kronor. Fastigheterna är fullt uthyrda till en, respektive två, hyresgäster.

"Vi är mycket glada över möjligheten att förvärva två attraktiva fastigheter. Förvärven är ett led i vår nya inriktning där vi under kommande år även kommer att tillträda ett antal ytterligare fastigheter i olika delar av Sverige. Detta förvärv ligger i linje med vår strategi att skapa stabila kassaflöden.", kommenterar vd Oscar Engelbert.

Bolaget kommer löpande under året tillträda fastigheter med ett marknadsvärde på 1,64 miljarder kronor med ett gemensamt driftnetto på 100 miljoner. Förvärven väntas öka den årliga intjäningen med cirka 67 miljoner kronor.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]