Publicerat 7 juni, 2022

Oscar Properties genomför sitt första förvärv i Norge

Bostadsutvecklaren Oscar Properties har tecknat avtal och och tillträtt en kommersiell fastighet i Sarpsborg i Norge. Köpeskillingen uppgår till totalt 95 miljoner norska kronor och fastighetens totala hyresvärde uppgår till 7,4 miljoner norska kronor årligen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det är bolagets första förvärv i Norge. Fastigheten, en kombination av kontor och lager, innehar ett centralt läge i Sarpsborg. Den totala uthyrbara arean uppgår till 5 991 kvadratmeter och portföljen innehar en genomsnittlig kontraktslängd om 4,5 år. Förvärvet är finansierat av norsk bank och eget kapital.

- Oscar Properties har under en tid utvärderat flera potentiella förvärv i Norge, då bolaget ser det som en strategiskt viktig och attraktiv marknad. I och med förvärvet breddar vi vår geografiska närvaro, det utgör också en milstolpe i vår resa mot en fastighetsportfölj på 20 miljarder kronor vid utgången av 2024. Fastighetens närhet till svenska gränsen och andra förvaltningsfastigheter i beståndet gör att detta var ett bra första steg. Oscar Properties möjligheter att finansiera förvärv med hjälp av bank i Norge skapar förutsättningar att växa i Norge och samtidigt sänka vår snittränta, säger Oscar Engelbert, vd och grundare av Oscar Properties.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]