Publicerat 18 mars, 2021

Öresund blir ny storägare i Oscar Properties, villkor i företrädesemission beslutade

Bostadsutvecklaren Oscar Properties genomför en riktad nyemission på 38 miljoner kronor som tecknas av investmentbolaget Öresund som blir ny storägare i bolaget. Öresund tecknar 195,4 miljoner aktier till teckningskursen 19,4 öre per aktie. Det framgår av ett pressmeddelande.

Oscar Properties har även beslutat om villkoren i den företrädesemission på 150 miljoner kronor som beslutades av styrelsen den 26 februari. Villkoren är 1:2, vilket innebär att två befintliga aktier ger rätt att teckna en ny aktie till teckningskursen 14 öre per aktie.

Företrädesemissionen är fullt täckt av garanti- och teckningsåtaganden av Oscar Engelbert, Öresund och Kusinhus samt garantiåtagande av Modelio Equity. Företrädesemissionen ska godkännas på extra bolagstämma den 24 mars. Sista dag för handel i aktien inklusive teckningsrätt är den 24 mars och aktien handlas exklusive teckningsrätt den 25 mars. Teckningstiden löper från 30 mars till 13 april och handel med teckningsrätter sker den 30 mars till 8 april.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]