[ Annons ]

Mustafa Ahmed (Kista Träff), Niko Paleovrachas (Citycon), Ana Bosnjak (Citycon), Jerker Alsterlund (Spånga-Kista församling).
Publicerat 17 juni, 2020

Ordnar aktiv hemester för unga i Järva

Fastighetsbolaget Citycon ordnar i samarbete med lokala aktörer aktiviteter för ungdomar i Järvaområdet Kista Torg under sommaren.

För de allra flesta blir det hemester i år. Därför ser många fastighetsbolag till att på olika sätt stärka sin närvaro i områdena. Ett exempel är Citycon som under vardagar veckorna 25 till 27 välkomnar ungdomar från åtta år och uppåt till torget Kista Galleria i på hemester-skoj. Satsning gör bolaget tillsammans med Svenska Kyrkan, Kista träff, Rinkeby-Kista Stadsdelsförvaltning, Muslim Aid, Fryshuset och Shanta Basket.

– Det här är en satsning med mycket hjärta som görs i samarbete med lokala eldsjälar. Gallerian är hjärtat i Kista och vi vill bygga relationer med ungdomar så att de trivs och känner sig hemma här, säger Niko Paleovrachas, centrumchef på Citycon som äger Kista Galleria.

[ Annons ]

Här kan man lira fotboll och basket. Ett viktigt inslag är måndagarnas och fredagarnas pop up-turneringar med bland annat polis och brandkår. Körsång och pyssel är andra aktiviteter som erbjuds.

– Sommarlov på torget för samman ungdomar för det gemensamma goda. Här kommer alltid finnas något att göra och man behöver inte anmäla sig i förväg. Det är bara att komma. Det här är femte året i rad som vi kör aktiviteter på torget och det brukar vara mycket uppskattat, säger Mustafa Ahmed på Kista Träff.

Sex sommararbetande ungdomar från kommunen och en arbetsledare kommer att vara på plats. Arbetsledaren och funktionärer kommer att se till att aktiviteterna följer Folkhälsomyndigheten rekommendationer. Maskrosbarn kommer också att finnas på plats för ungdomar som behöver någon att prata med. – Barnen är vår framtid och därför är det så viktigt att de i unga år möter goda krafter i området, att de får en positiv kontakt med polis och brandkår, att de ser företrädare för olika religioner samverkar, säger Jerker Alsterlund, kyrkoherde i Spånga-Kista församling.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]