Snart kan fotbollsmatchen följas upp med finkrog för besökarna på Friends Arena. I helgen öppnar två nya restauranger i samarbete med Operakällaren inne i arenan.
Publicerat 11 mars, 2015

Två nya finkrogar flyttar in på Friends Arena

Snart kan fotbollsmatchen följas upp med finkrog för besökarna på Friends Arena. I helgen öppnar två nya restauranger i samarbete med Operakällaren inne i arenan.

Friends Arena satsar på helt nya matkoncept och öppnar nu två nya restauranger inne i arenan i samarbete med Operakällaren; West Lounge c/o Operakällaren och East Lounge c/o Bakfickan. För matkoncept och menyer står den flerfaldigt prisade kocken och hovtraktören Stefano Catenacci.

[ Annons ]

– Det ligger i tiden att restauranger med hög kvalitet på maten etablerar sig utanför stadskärnorna och för oss känns det otroligt spännande att få göra det på Friends Arena och därmed bidra med något helt nytt i arenasammanhang, säger Stefano Catenacci.

Restaurangerna har lite olika koncept, med den gemensamma nämnaren att de satsar på högkvalitativa råvaror i en avslappnad miljö. På West Lounge c/o Operakällaren erbjuds en trerättersmeny med bordsservering, i en så kallad open kitchen-miljö, där gästerna kan se när kockarna arrangerar maten. I East Lounge c/o Bakfickan erbjuds ett enklare matkoncept i bufféform.

Båda restaurangerna kommer att premiäröppna i samband med finalen av Melodifestivalen 14 mars 2015 och kommer därefter hålla öppet i samband med evenemang på Friends Arena.

– Vi är förstås väldigt nöjda att kunna erbjuda mat från en av Sveriges absolut bästa restauranger på arenan. För många av våra gäster är evenemanget en helhetsupplevelse och nu kan vi förlänga den upplevelsen med riktigt bra mat och dryck på arenan, säger Thomas Perslund, Managing Director på Friends Arena.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]