[ Annons ]

I höst kan allmänheten titta in hos Swedbank på bankens enorma huvudkontor i Sundbyberg.
Publicerat 8 mars, 2016

Open House: Swedbanks innovativa huvudkontor

I höst kommer allmänheten att kunna besöka några av Stockholms mest spännande byggnader och platser som annars är stängda för allmänheten. Vi besöker några av de fastigheter som öppnar dörrarna under arkitekturfestivalen Open House Stockholm. Först ut: Swedbanks huvudkontor i Sundbyberg.

Under festivalen Open House bjuds allmänheten in att uppleva byggnadskonst som de annars inte har tillgång till.

[ Annons ]

– Swedbank ville på en gång vara med och visa sitt kontor på Open House. Det här är ett ganska öppet kontor där man som besökare kommer in i reception, matsalen och caféet. Men förhoppningsvis kommer vi att kunna visa delar som inte är öppna i vanliga fall, säger Daniel Markström, arkitekturchef på Humlegården som äger och förvaltar byggnaden.

Det är genomgående en fantastisk arkitektur med enormt hög nivå på detaljer och finish

Våren 2014 flyttade Swedbank in i sitt nya skräddarsydda huvudkontor i Sundbyberg. Fastigheten fungerar som daglig arbetsplats för cirka 2 500 personer. Den unika arkitekturen har skapats av det danska arkitektföretaget 3XN.

Fakta: Open House Stockholm

Open House är en internationell arkitekturfestival som pågår mellan den 7-8 oktober 2016.

Festivalen går ut på att bjuda in allmänheten till utrymmen de i vanliga fall inte har tillgång till.

I år arrangeras festivalen för första gången i Sverige. Tanken är att Open house ska bli ett årligt återkommande event.

Arrangörerna bakom Open House söker fler fastighetsägare som vill passa på att öppna dörrarna till allmänheten. För mer information och anmälan, gå till Open House Stockholm.

Daniel Markström tycker att man ska besöka kontoret under Open House för att ta del av hur en öppen och innovativ arbetsplats kan se ut idag.

– Det är genomgående en fantastisk arkitektur med enormt hög nivå på detaljer och finish, säger Daniel Markström.

Stockholm blir den 33:e staden som ingår i den internationellt erkända arkitekturfestivalen Open House. Arkitekturfestivalen kommer att genomföras den 7-8 oktober 2016, för att sedan bli ett årligt återkommande event.

– När staden växer är det är det viktigt att hitta plattformar för dialog med medborgarna. Open House är ett fantastiskt koncept som verkligen visat sig fungera i de städer som redan är med, säger projektledaren Anja Alemdar.

Det ligger i fastighetsägarnas intresse att  vara en del i den processen, menar Anja Alemdar. Och det finns fortfarande möjlighet  för fler att vara med.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]