[ Annons ]

Entrén till Humlegårdens kontor.
Publicerat 11 mars, 2016

Open House: Nationalromantik och modern teknik

Sist ut i vår förhandstitt inför arkitekturfestivalen Open House Stockholm i oktober är Humlegårdens huvudkontor. En anrik byggnad få sett från insidan.

Humlegården Fastigheter räknar med att kunna visa flera av sina fastigheter under Open House. Swedbanks toppmoderna kontor i Sundbyberg är redan klart, men man kommer också öppna dörrarna till sitt egna nya kontor på Engelbrektsplan.

[ Annons ]

Den imponerande byggnaden från 1910 är ett av Stockholms landmärken och mycket karakteristisk för Erik Lallerstedts arkitekturstil.  Huset byggdes för det då nystiftade försäkringsbolaget Svenska Lifförsäkringsanstalten Trygg, dagens Trygg-Hansa. Det är en stilmässig blandning av jugend och nationalromantik.

– Det är en byggnad som de flesta har passerat men aldrig varit inne i. Här är det en otroliga detaljer, skulpturer och glas, säger Daniel Markström, arkitekturchef på Humlegården.

Han tror också att många kan vara intresserade av att se hur man lyckats skapa ett kontor som stödjer ett modernt arbetssätt i dessa anrika lokaler.

– Nu har vi ju krav på en massa teknik som tar plats och som var helt främmande när huset byggdes. Jag tycker att vi har lyckats lösa det på ett bra sätt, säger Daniel Markström.

Arkitekturfestivalen Open House kommer att genomföras den 7-8 oktober. Läs mer om festivalen och Swedbanks innovativa huvudkontor här. Vi har även besökt Byggnadsföreningens hus och Arkitekturskolan.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]