[ Annons ]

Ambeas nya kontor ligger högst upp i fastigheten Uarda 6 i Arenastaden och har utsikt över Råstasjön. Foto: Fabege
Publicerat 1 juni, 2016

Omsorgsbolag flyttar till Arenastaden

3 600 kvadratmeter med utsikt över Råstasjön, och H&M och Siemens som grannar. Så ser läget snart ut för stöd- och omsorgsföretaget Ambea som flyttar in hos Fabege i Arenastaden i Solna.

Fabege och Ambea har tecknat ett 7-årigt hyresavtal om cirka 3 600 kvadratmeter för sina nya kontorslokaler i Arenastaden i Solna. Det årliga hyresvärdet uppgår till drygt 10,5 miljoner kronor, och bland grannarna i fastigheten finns Siemens och H&M.

[ Annons ]

Det nya kontoret ligger högst upp i fastigheten Uarda 6 med utsikt över Råstasjön. Byggnaden har en stor inglasad ljusgård i mitten med entréer mot både den livliga Evenemangsgatan och mot den lugnare Dalvägen med fina grönområden.

? Vi ser många fördelar för oss och våra medarbetare med vårt nya läge i Arenastaden. Främst att vi får mer utrymme, men också att vi hamnar i ett mer attraktivt och expansivt område med närhet till ett större utbud av butiker, restauranger, träning och evenemang. Dessutom får vi möjlighet att utveckla våra arbetssätt och skräddarsy utformningen av interiören så den passar oss, säger Ambeas vd Fredrik Gren.

Hyresavtalet är ett så kallat Grönt hyresavtal där båda parter har ambitioner att finna resurseffektiva och miljösmarta driftslösningar och byggnaden kommer att miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Guld.

? Vi är förstås mycket glada över det fortsatt starka intresset för Arenastaden och hälsar Ambea varmt välkomna till området sommaren 2017, säger Niclas Ternstål, marknadsområdeschef i Arenastaden för Fabege.

Uarda 6 är ritad av T+E Arkitekter och har en tonvikt på naturliga material som sten och ljusa träslag. Interiören har drag av skandinavisk modernism och exteriörmaterialen har valts ur ett livscykelperspektiv avseende energieffektivitet och hållbarhet.

? I och med uthyrningen till Ambea är huset nästan fultl uthyrt. Vi har bara drygt 700 kvm kvar högt upp i huset, men lyckligtvis har vi fler byggrätter som vi kan fortsätta utveckla i Arenastaden, kommenterar Andreas Malmsäter, uthyrningschef på Fabege.

Fakta: Ambea

Ambea bedriver ca 500 verksamheter över hela Sverige inom äldreomsorg, boende, daglig verksamhet och skolor för personer med funktionsnedsättning eller psykisk sjukdom samt missbruksvård. Företaget verkar genom varumärkena Nytida och Vardaga och har även en bemanningssektor, Rent-A-Doctor & Nurse. Under 2015, hade koncernen en årlig omsättning på cirka 4 miljarder kronor och cirka 14 000 anställda.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]