[ Annons ]

Ola Serneke. Foto: Serneke.
Publicerat 24 februari, 2021

Ola Serneke avgår som vd

Ola Serneke lämnar rollen som vd och koncernchef för Serneke Group med omedelbar verkan, efter samtal med styrelsen. Han lämnar även posten som styrelseledamot, men fortsätter som vd för Serneke Invest.

Nyheten om Ola Sernekes avgång kommer efter Göteborgs-Postens avslöjande att han under pseudonym skrivit på aktiesajten Placera, där han ska ha hyllat det egna företaget och slagit ned på kritiker. Ola Serneke, som även är huvudägare i bolaget, avgår med omedelbar verkar men fortsätter som ansvarig för bolagets större projekt inom stadsutveckling i sin roll som vds för Serneke Invest.

– Denna lösning tror jag är den riktiga vägen framåt. Jag är medveten om att jag handlat på ett sätt som påverkat mångas syn på mig och vårt bolag negativt. Jag har i det här avseendet inte levt upp till den värdegrund som är så viktig för bolaget, och jag har brustit i att vara en bra förebild. Med denna förändring kommer jag att ha ett mer fokuserat uppdrag där jag kan använda mina styrkor för att fortsätta skapa värde för både samhället, bolaget och aktieägare, säger Ola Serneke.

[ Annons ]

Ola Serneke ersätts av Michael Berglin, vice vd i Serneke Group, som blir tillförordnad vd och koncernchef.

– Den genomförda förändringen tillförsäkrar en fortsatt stark utveckling av bolaget och bidrar till att stärka bolagets förtroende hos kunder, ägare och anställda. Beslutet betyder att Ola Serneke lämnar som VD och koncernchef för att fortsätta rikta sitt fokus mot affärsområdet Serneke Invest där han kommer att fortsätta skapa värde genom att driva stadsutveckling och en hållbar samhällsbyggnad, säger Jan C Johansson, styrelseordförande i Serneke Group.

Styrelsen initierade en oberoende granskning av inläggen på Placera, som visade att Ola Serneke inte hade begått något brott.

– Även om granskningen visar att Ola inte begått några lagöverträdelser så har hans agerande påverkat förtroendet för bolaget och honom själv negativt. Med de utmaningar bolaget står inför medför förändringen att vi nu kan fortsätta fokusera på att utveckla ett starkare bolag, där lönsamhet och stabilitet är prioriterade områden, säger Jan C Johansson.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]