[ Annons ]

OECD konstaterar att de svenska levnadsvillkoren är i världsklass, men att det saknas reformer på bostadsmarknaden för att kunna upprätthålla landets goda standard.
Publicerat 8 februari, 2017

OECD: Bomarknadens brister hindrar Sveriges tillväxt

OECD uppmanar återigen den svenska regeringen att reformera bostadsmarknaden för att trygga landets ekonomiska framtid. Nu uppmanar Fastighetsägarna politikerna att ta till sig av kritiken.

Den internationella ekonomiska samarbetsorganisation OECD gör årligen en granskning av den svenska ekonomin och utfärdar ett antal rekommendationer som organisationen anser nödvändiga för att säkra en långsiktigt stabil ekonomi i landet.

[ Annons ]

De senaste årens rekommendationer har handlat om skärpning på bostadsmarknaden, och årets genomlysning är inget undantag.

Utöver åtgärder mot hushållens skuldsättning framhåller OECD en reformering av hyressättningssystemet för att öka tillgången på hyresbostäder, främja rörligheten och uppnå ett bättre nyttjande av det befintliga bostadsbeståndet.

– Det är inga nya rekommendationer från OECD. Inte heller problemen på svensk bostadsmarknad är nya. De har bara vuxit i omfattning. Att nu följa OECD:s rekommendationer framstår därför som ett baskrav på regeringen, säger Martin Lindvall, samhällspolitisk chef på Fastighetsägarna Sverige.

Men årets rapport från OECD innehåller även en del beröm, bland annat för sjunkande arbetslöshetssiffror och levnadsvillkor i världsklass.

 

 

 

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]