Publicerat 29 mars, 2021

Odin Fastigheter: “Synen på Sagax är fortfarande densamma”

Under kort tid har det skett flera stora insynsförsäljningar i fastighetsbolaget Sagax. Affärer som totalt uppgår till närmare en miljard kronor.
“Jag avstår att kommentera mina privata affärer”, meddelar David Mindus genom sin sekreterare.

Nyligen sålde VD:n och storägaren David Mindus aktier för 192 miljoner kronor. Styrelseledamoten Johan Thorell även sålt aktier för inte mindre än 610 miljoner kronor sedan i slutet av februari. Även ordföranden Staffan Salén har tidigare sålt aktier för omkring 189 miljoner kronor och på listan bland nettosäljare i ledande ställning märks också finanschefen. David Mindus har istället köpt A-aktier för nära 34 miljoner kronor.

Odins Fastighetsfond har Sagax som sitt största innehav, med omkring 9 procent av portföljen.
“Vi har noterat att det har skett en del insynsförsäljningar och idag kom det en ny, större försäljning. Det påverkar inte oss nämnvärt, synen på bolaget är fortfarande densamma och Mindus är fortfarande stor ägare i bolaget”, säger Nils Hast som är ansvarig förvaltare på Odin Fastigheter.

Att det kommer under kort tid är inte konstigt, anser Nils Hast.
“När man är i ledande ställning har man kort tidsfönster på sig, att sälja eller köpa. Det är ingen datapunkt vi fäster så stor vikt vid”.

“Vi vet inte den bakomliggande orsaken. När personer i ledande ställning köper är de förstås positiva till aktien, men när de säljer behöver de inte vara negativa. Det kan finnas andra orsaker till att de säljer, så vi fäster inte så stor vikt vid det. Det viktigaste är att de fortsätter att leverera”.

Är det tecken på att bolaget har blivit högt värderat?

“De har alltid varit högt värderade men också levererat på den höga värderingen”, tillägger Nils Hast.

Rikard Jansson
rikard.jansson@finwire.com
Nyhetsbyrån Finwire, @Finwire

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]