De verkliga bilderna från Hyresnämndens protokoll som Hem & Hyra publicerar är snäppet obehagligare. Foto: Shutterstock
Publicerat 5 juni, 2018

Ockerhyra och larver – politiker uppsagda

Ockerhyra och kraftig vanskötsel är orsakerna till att två politiker i Stockholm sägs upp från sina lägenheter. Detta rapporterar tidningen Hem & Hyra.

En andrahandshyra på 33 000 kronor i månaden för en lägenhet i Hammarby Sjöstad när ägaren själv bara betalade 17 349 kronor i månaden. Det är enligt Hem & Hyra den högsta ockerhyran som någonsin betalats tillbaka under rådande lagstiftning.

[ Annons ]

En överhyra som efter dom i hyresnämnden dock betalades tillbaks. Kvinnan, som kandiderar till riksdagen, fortsatte dock att hyra ut sin lägenhet, nu med en hyreshöjning till 36 000 kronor i månaden. I en ny vända hos hyresnämnden konstaterade hyresvärden Svenska bostäder att med ett hus utanför Stockholm och en bostadsrätt på Östermalm fanns det inget behov av denna lägenhet.

Efter en vattenskada har riksdagsledamoten inte åtgärdat sin del av renoveringsbehovet. Riksdagsledamoten har inte svarat på varken brev, e-post eller telefonsamtal.

När till slut föreningen med kronofogdens hjälp kunde komma in i lägenheten var upplevelsen närmast chockartad. Hem & Hyra skriver;

”Hela lägenheten var full med ohyra och källan till det var inte svår att finna. I kylskåpet kröp tusentals maskar över gammal mat.”

De bådas partitillhörighet framgår inte av artikeln.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]