Foto: Öbo
Publicerat 27 mars, 2020

Öbos digitalisering sysselsätter arbetslösa

Örebrobostäder (Öbo) installerar nya digitala mediaboxar i de flesta av sina drygt 22 000 lägenheter. Projektet ska pågå under ett år och har skapat arbetstillfällen för 20 arbetslösa personer.

Att arbeta med social hållbarhet är inget nytt för Öbo. Bolaget har under tio år aktivt arbetat med att få in arbetslösa personer in på arbetsmarknaden. När nu installationerna av de nya mediaboxarna dök upp på agendan tog Öbo kontakt med Örebro kommun för att höra om de i sin arbetsmarknadsverksamhet hade personer med rätt kompetens och känsla för service.

[ Annons ]

I februari intervjuades ett 50-tal personer med vitt skilda bakgrunder. Av dessa valdes sedan 20 personer ut, som nu startat en sju dagars utbildning och som sedan, under närmare ett år, ska montera mediaboxar hos ÖBOs hyresgäster.

– Det här är ett viktigt uppdrag där man besöker hyresgästerna i deras hem för att göra jobbet och måste se till att det blir professionellt utfört. Projektet är också ett led i att digitalisera våra bostäder för att kunna erbjuda olika typer av digitala tjänster till hyresgästerna. Att detta nu dessutom kan få positiva sociala effekter känns riktigt bra, säger Anna-Carin B Magnusson, utvecklingschef på Öbo.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]