[ Annons ]

Örebrobostäder och Asplunds fastigheter startar gemensamt bolag för att öka bostadsbyggandet.
Publicerat 25 april, 2014

Öbo och Asplunds fastigheter bildar gemensamt bolag

Örebrobostäder och Asplunds fastigheter startar gemensamt bolag för att öka bostadsbyggandet.

Kommunala Örebrobostäder (ÖBO) ligger på den byggtakt som organisationen klarar av och privata fastighetsägare kan inte bygga i den takt de vill, eftersom de har svårare att få finansieringen gå i lås. Nu bildar Asplund Fastigheter och Örebrobostäder ett gemensamt bolag.

[ Annons ]

– Vi ser det här som ett helt nytt sätt att gemensamt kunna öka byggtakten och få fler aktörer som bygger i Örebro, säger Ulf Rohlén, vd på ÖrebroBostäder AB.

Det nya bolaget ägs till 51 procent av Asplunds fastigheter och 49 procent av ÖBO. Örebrobostäder har tillgång till mark som kan bebyggas, därför kan byggprocessen med ett antal studentbostäder starta omgående.

– För oss som privat aktör är detta en möjlighet som vi inte vill gå miste om. Vi vill vara med och förse örebroarna med nya bostäder, men vi som mindre fastighetsbolag har bekymmer med att få riktigt bra lånevillkor. Gemensamma muskler ger oss helt nya förutsättningar. Vi ser fram emot detta samarbete, säger Mats Domberg, styrelseordförande i Asplundsfastigheter.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]