Stefan Attefall blir egnahemskommissionär.
Publicerat 28 januari, 2016

Nytt uppdrag för Attefall

Den före detta bostadsministern Stefan Attefall har ingått ett samarbetsavtal med Heimstaden för att stärka bolagets ledning med strategisk rådgivning.

Avtalet innebär att Stefan Attefall ska bistå med rådgivning samt analys- och utredningarbete för att identifiera ytterligare tillväxtmöjligheter. Hans uppdrag är att stärka Heimstadens roll som en ansvarstagande samhällsaktör gentemot näringsliv och kommuner.

[ Annons ]

– Heimstaden är inne i en expansiv fas där vi ökar vårt bostadsbestånd kraftigt. Vi vill de kommande åren etablera oss och växa på flera orter genom främst förvärv men också via nybyggnation. Stefan Attefalls gedigna erfarenhet, kunskap och kontaktnät är en viktig del i våra ambitioner att växa och bidra till samhällsbyggandet, säger Patrik Hall, vd för Heimstaden, i ett pressmeddelande.

Attefall var fram till valet 2014 civil- och bostadsminister och har sammanlagt 19 års erfarenhet av riksdags- och regeringsarbete. Han har erfarenhet från många års engagemang i bostadspolitiska frågor, styrelseuppdrag i kommunala bostadsbolag samt rådgivningsuppdrag till byggföretag. Idag driver han eget företag med föreläsningar och rådgivning.

– Jag brinner för bostadsfrågorna, både för hur vi ska kunna bygga mer och hur vi kan skapa bra bostäder för alla. Utmaningen är att klara bostadsförsörjningen med höga sociala, ekonomiska och miljömässiga ambitioner – samtidigt. Med mitt engagemang i Heimstaden får jag bidra med min kunskap till ett offensivt företag som vill investera långsiktigt i hela Sverige, säger Stefan Attefall.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]