Publicerat 23 november, 2016

Nytt riktmärke i Sundbyberg

Parfymfabriken ska den heta. Den höga byggnaden intill Bällsta bro ska bli en grön och blå port till Sveriges minsta kommun.

Det var i november 2015 som Förvaltaren bjöd in fyra arkitektteam till en tävling om utformningen av ett bostadskvarter intill Bällstaån i Sundbyberg i samråd med Sveriges Arkitekter.

[ Annons ]

– Det vinnande förslaget har särskilt lyckats med att få det gamla och nya att samspela. Planlösningarna ger genomtänkta rumssamband och livsbejakande ljusinsläpp. Det blir också stort plus för den gemensamma takterrassen med tvättstuga. Alla boende får därmed njuta av det bästa läget, säger Therese Lundborg fastighetsutvecklare på det kommunala bolaget Förvaltaren och juryns ordförande.

Den nya märkesbyggnaden tar avstamp i den kulturhistoriska fabriksmiljön. Den har redan döpts till Parfymfabriken efter den tidigare verksamheten i dagens byggnad.

– Vi är mycket nöjda med det vinnande förslaget som knyter ihop centrala Sundbyberg med ett grönt och blått stråk vid infarten till staden. Fabriksmiljön har färgat byggnationen, kraven på ekologisk hållbarhet och närheten till Bällstaån, säger Therese Lundborg.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]